Вивчення даної дисципліни дозволяє одержати знання щодо технології виробництва хліба, хлібобулочних, макаронних і кондитерських виробів, харчоконцентратів, оволодіння способами виготовлення хлібобулочних, макаронних і кондитерських виробів, набуття навичок у вивченні технологічних схем виробництва. Відповідно набуття знань щодо вивчення класифікації та асортименту хлібобулочних, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів, дослідження сировини, яка використовуються для виробництва хлібобулочних, макаронних і кондитерських виробів; вивчення технологічного процесу виробництва хлібобулочних, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів є важливим для формування компетентностей висококваліфікованих фахівців в галузі знань 18 «Виробництво та технології».