Мета викладання дисципліни Підготовка фахівців, здатних управляти виробництвом харчових органічних продуктів, виконувати організацію їх виробництва, знати їх роль в підтримці здоров’я людини, конкурентоспроможності на ринку харчових продуктів, володіти навичками аналізу існуючих тенденцій розвитку фермерських господарств та технології виробництва органічної безпечної продукції тваринництва та рослинництва різних видів в Україні та світі; опрацювання законодавчих документів України та Європейського Союзу, які регулюють органічне безпечне виробництво.

Завдання вивчення дисципліни Знати теоретичні основи виробництва харчових органічних продуктів, сучасні тенденції і перспективи розвитку індустрії виробництва органічної продукції, існуючу нормативну документацію щодо харчової екопродукції, стан довкілля та основні чинники, що впливають на виробництво органічної продукції, екологічні принципи виробництва продукції тваринництва та рослинництва.