для здобувачів вищої освіти, що навчаються за освітньою програмою ОКР «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології».

Метою вивчення дисципліни є освоєння  основних шляхів використання прийомів біотехнології для  розробки нових методів селекції  та одержання практичних результатів, які мають народногосподарське значення нині або будуть  мати  в майбутньому.

Завдання вивчення дисципліни передбачають детальний розгляд питань з будови та біологічного значення ДНК та РНК, синтезу білку та механізмів його регулювання.

Студенти отримують знання з основ клітинної та генетичної інженерії, питань конструювання рекомбінантних ДНК та клонування генів. Також передбачено вивчення біотехнології трансплантації ембріонів, получення амінокислот, інтерферону, моноклональних антитіл, вакцин. Вивчаються питання з перетворення сонячної енергії, використання ферментів у виробництві харчових продуктів, лікарських препаратів.

В результаті освоєння дисципліни студенти отримують знання з сучасних методів селекційної роботи по конструюванню живих організмів, найбільш придатних для промислових  технологій, а також  з питань пошуку нових джерел енергії.