Мета курсу "Загальна та неорганічна хімія" – забезпечення студентів основами знань з загальної та неорганічної хімії, які допоможуть їм добре засвоїти профілюючі дисципліни, а в практичній роботі сприятимуть розумінню хімічних аспектів заходів, необхідних для здійснення контролю усіх виробництв, якості сировини, готової продукції, встановленню хімічного складу сировини, виявленню шкідливих домішок у харчових продуктах, розробці нових харчових технологій.
Як результат вивчення навчальної дисципліни студент повинен:
знати: основні теоретичні положення дисципліни; хімічні властивості біогенних елементів та їх найважливіших сполук; значення біогенних елементів;
вміти: користуватися навчальною, методичною та довідковою літературою; виконувати базові експериментальні роботи, які складають основу хімічного дослідження, узагальнювати та систематизувати одержані результати; визначати склад, будову та хімічні властивості сполук, які містять біогенні елементи (макро- та мікроелементи); керувати процесами гідролізу, визначати напрямок процесів окислення – відновлення та комплексоутворення; використовувати набуті знання для вивчення загально-біологічних і спеціальних дисциплін.
Ведучий викладач- доцент Біла Т.А.