навчальної дисципліни «Моделювання та розробка нових харчових продуктів» є навчання здобувачів творчо мислити та науково обґрунтовувати інноваційні технології виробництва високоякісних продуктів з невисокою собівартістю; падання теоретичних знань про сукупність процесів та технологічних, операцій, які забезпечать одержання харчових продуктів заданої якості, ознайомлення їх із закономірностями і процесами, які є спільними для технологій різних продуктів, довести необхідність використання комплексного підходу до удосконалення різних технологій та набуття практичних навичок, необхідних для майбутньої виробничої діяльності.

Основними завданнями вивчення дисципліни є отримання здобувачами знань щодо основних принципів, законів, процесів, що використовуються при вивченні інноваційних технологій харчової галузі, підготовка висококваліфікованих фахівців, які мають глибокі теоретичні знання і здатні грамотно вирішувати актуальні проблеми, що стоять перед промисловістю в ринкових умовах, формування у студентів наукового підходу до питань ведення технологічного процесу і пов’язаних з цим проблем, навчити студентів науково обґрунтовувати розробку і застосування прогресивних технологій, направлених на підвищення якості, продуктів, поглиблення знань і практичних умінь з питань технічного переоснащення підприємств, удосконалення структури асортименту, особливостей забезпечення сировиною, збутом готової продукції в ринкових умовах, що дасть можливість майбутньому фахівцеві кваліфіковано організовувати та вести процес виробництва.