Метою дисципліни «Теоретичні основи технології харчових виробництв» є ознайомлення здобувачів з принципами та методами хіміко-технологічного контролю харчових виробництв.
Головним завданням дисципліни є формування теоретичних знань у фахівців харчових виробництв про основні принципи та процеси, що проходять у сировині, під час переробки та у готовому продукті.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: основні технологічні, наукові та техніко-економічні терміни і поняття; складові частини харчових та поживних речовин, їх функціонально технологічні особливості; закономірності процесів, які є спільними для виробництва харчової продукції, про цілісність процесів, що забезпечують завдані властивості харчового продукту; науково-теоретичні основи сучасних технологічних процесів і способи їх практичної реалізації; основні принципи технології, умови проведення технологічних операцій; вимоги стандартів до якості основної сировини, допоміжних матеріалів і цільової продукції;систему та методи хіміко-технологічного і мікробіологічного контрою виробництв; способи утилізації відходів і вторинної сировини основного виробництва.
Здобувач повинен вміти: користуватися нормативно-технічною та технологічною документацією нахарчову продукцію; обирати раціональні технологічні рішення і науково їх обґрунтовувати; застосовувати методи математичної обробки результатів аналізу; за результатами виконаних досліджень аналізувати та прогнозувати перебіг технологічних процесів; аналізувати технологічні ситуації, рівень екологічної безпеки харчових виробництв.

- Викладач: Ольга Горач