Дисципліна "Неорганічна, аналітична  та органічна хімія" викладається для студентів   І курсу БТФ спеціальності  204 – «Технологія  виробництва продукції тваринництва» у ІІ семестрі. На вивчення дисципліни відведено 5 кредитів (150 годин) , з яких  24 години – лекції, 50 годин – лабораторні заняття, 76 годин  - самостійна  робота. Підсумковий контроль – екзамен.

Мета курсу– забезпечення студентів основами знань з неорганічної,  аналітичної  та органічної хімії, які допоможуть їм добре засвоїти профілюючі дисципліни, а в практичній роботі сприятимуть розумінню хімічних аспектів заходів, спрямованих на зріст продуктивності  та покращення якості продуктів тваринництва, раціонального і безпечного використання різних хімічних сполук та препаратів у виробничій сфері тваринницької галузі.

Завдання дисципліни: вивчення теоретичних положень дисципліни як наукової бази освоєння професійно-орієнтованих та спеціальних дисциплін; набуття студентами міцних знань з хімії найважливіших біогенних елементів, органічних речовин; засвоєння основних методів та прийомів проведення хімічного експерименту.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:

знати: основні  теоретичні положення дисципліни; хімічні властивості біогенних елементів та їх  найважливіших сполук; класифікацію, номенклатуру, властивості органічних сполук;

вміти: користуватися навчальною, методичною та довідковою літературою; виконувати базові експериментальні роботи, які складають основу хімічного дослідження, узагальнювати та систематизувати одержані результати; визначити склад,  будову та хімічні властивості сполук, які містять біогенні елементи (макро- та мікроелементи); керувати процесами гідролізу, визначати напрямок процесів  окислення – відновлення та комплексоутворення; використовувати набуті знання для визначення загально-біологічних і спеціальних дисциплін.