Мета: формування у майбутніх фахівців аграрної сфери знань і навичок з технологій виробництва плодів і ягід.

Завдання: вивчення і засвоєння біологічних та екологічних особливостей росту, плодоношення і розмноження плодових, ягідних культур і винограду;  набуття практичних навичок із вирощування садивного матеріалу плодових і ягідних культур та винограду; оволодіти знаннями із створення інтенсивних промислових насаджень плодових і ягідних культур та винограду; набуття практичних навичок із догляду за насадженнями, плодових, ягідних рослин та винограду.

Як результат вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:

–             стан і перспективи розвитку плодівництва і виноградарства;

–             значення, анатомо-морфологічні та біологічні особливості плодових і ягідних культур та винограду;

–             фізіологію стійкості до факторів зовнішнього середовища; закономірності плодоношення;

–             сучасні технології вирощування високих екологічно чистих урожаїв плодів, ягід і винограду в різних грунтово- кліматичних зонах;

–             шляхи і способи поліпшення якості продукції та заходи щодо її підтримання;

–             способи скорочення затрат праці й засобів виробництва в процесі вирощування.

вміти:

–             вирощувати садивний матеріал плодових, ягідних рослин та вино­граду;

–             проектувати плодові і ягідні насадження та виноградники для різних форм господарювання;

–             розробляти, удосконалювати і реалізовувати прогресивні технології вирощування продукції плодових і ягідних культур та винограду;

–             здійснювати біологічний контроль за станом насаджень та управляти процесами формування урожаю;

–             розробляти і реалізовувати заходи щодо поліпшення якості та зменшення втрат продукції плодівництва;

–             забезпечувати високу економічну ефективність технологій та їх екологічну чистоту.