Мета: формування у майбутніх фахівців аграрної сфери знань і навичок з технологій виробництва плодів і ягід.
Завдання: вивчення і засвоєння біологічних та екологічних особливостей росту, плодоношення і розмноження плодових, ягідних культур і винограду; набуття практичних навичок із вирощування садивного матеріалу плодових і ягідних культур та винограду; оволодіти знаннями із створення інтенсивних промислових насаджень плодових і ягідних культур та винограду; набуття практичних навичок із догляду за насадженнями, плодових, ягідних рослин та винограду.
Як результат вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:
– стан і перспективи розвитку плодівництва і виноградарства;
– значення, анатомо-морфологічні та біологічні особливості плодових і ягідних культур та винограду;
– фізіологію стійкості до факторів зовнішнього середовища; закономірності плодоношення;
– сучасні технології вирощування високих екологічно чистих урожаїв плодів, ягід і винограду в різних грунтово- кліматичних зонах;
– шляхи і способи поліпшення якості продукції та заходи щодо її підтримання;
– способи скорочення затрат праці й засобів виробництва в процесі вирощування.
вміти:
– вирощувати садивний матеріал плодових, ягідних рослин та винограду;
– проектувати плодові і ягідні насадження та виноградники для різних форм господарювання;
– розробляти, удосконалювати і реалізовувати прогресивні технології вирощування продукції плодових і ягідних культур та винограду;
– здійснювати біологічний контроль за станом насаджень та управляти процесами формування урожаю;
– розробляти і реалізовувати заходи щодо поліпшення якості та зменшення втрат продукції плодівництва;
– забезпечувати високу економічну ефективність технологій та їх екологічну чистоту.