Мета вивчення дисципліни- формування у студента системи знань і навичок з методики проведення біологічних  дослідів, систематизації, аналізу і оцінки результатів досліджень, оформлення наукової роботи, авторських прав та патентної документації.

         Технолог виробництва продукції тваринництва, повинен не тільки удосконалювати селекційну роботу поліпшуючи стадо, його племінні та продуктивні якості, поліпшуючи годівлю, утримання та правильно експлуатувати механізми на фермі, але ще бути дослідником, який вміє у короткий час впровадити досягнення науки і техніки, і таким чином забезпечити виробництву найбільший зоотехнічний і економічний ефект.

 У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен :

-                      знати: основні методи науково-дослідної роботи і постійно шукати науково-обґрунтовані рішення подальшого розвитку тваринництва;

-                      способи і методи отримання великої кількості і високоякісної продукції при найменших витратах праці та матеріальних цінностей;

-                      вміти: . самостійно добувати нові знання шляхом проведення експериментів на тваринах, приймати участь в реальних проектних і конструкторсько-технологічних розробках;

-                      формулювати і описувати винахід, оформлювати патент чи авторські права.