для здобувачів вищої освіти, які навчаються за освітньою програмою ОКР «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології»

Метою курсу є освоєння основних шляхів і прийомів біотехнології для розробки нових методів селекції та одержання практичних результатів, які мають народногосподарське значення нині або будуть мати в майбутньому.

Завданням курсу є детальний розгляд питань з будови та біологічного значення ДНК та РНК; синтезу білку та механізмів його регулювання; забезпечення студентів знаннями, умінням та навичками культивування окремих клітин, тканин, органів; технологій рекомбінованих ДНК; культивування клітинних клонів з метою одержання біологічно-активних речовин.

В результаті освоєння курсу студенти отримають знання з сучасних методів селекційної роботи по конструюванню живих організмів, найбільш придатних для промислових  технологій, а також  з питань пошуку нових джерел енергії.