Мета курсу - формування базових знань з основ проєктування та розрахунку сучасних потоково-технологічних ліній, формування у студентів розуміння основних питань будівництва та інженерного оснащення споруд переробних і харчових виробництв, а також заходів для підтримання гарантовано високого рівня виробничої санітарії на харчових і переробних підприємствах та засоби для їх проведення. Ознайомлення з основними будівельними елементами, вивчення властивостей будівельних матеріалів і розчинів;

Призначення інженерних мереж переробних підприємств, їх види та класифікація;

Вивчення видів та області застосування санітарних правил в харчовому виробництві, основні вимоги до приміщень та обладнання;

Отримання компетенцій з проектування ліній та цехів харчових виробництв з визначенням всіх площ виробництва, кількості обслуговуючого персоналу та витрати енергетичних ресурсів;

Ознайомлення з основними правилами компоновки об’єктів на генеральному плані підприємства.