Метою вивчення дисципліни є є розширення і поглиблення знань здобувачів з теоретичних та прикладних основ біохімії та  набуття майбутніми фахівцями теоретичних знань і практичних навичок із природи біохімічних процесів, що відбуваються в харчових продуктах, біохімічних перетворень різних компонентів вихідної сировини та метаболічних процесів, що відбуваються в організмі людини. 

У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач вищої освіти  повинен отримати знання про будову і біохімічні властивості сполук, що входять до складу харчових продуктів та взаємозв’язок з їх біохімічними функціями в організмі; мати сучасне уявлення про принципи структурної організації основних класів біомакромолекул; вивчити біохімічні процеси взаємодії і регуляції обміну речовин хімічної природи; оцінювати  біологічну роль білків, вуглеводів, ліпідів, ферментів, вітамінів, що складають харчову сировину; знати динаміку біохімічних процесів, що відбуваються у плодах і овочах, м'ясі, рибі, яйцях, молоці; знати закономірності вивільнення, акумуляції та споживання енергії в біологічних системах; знати основні метаболічні шляхи в організмі, їх взаємозв’язок і молекулярні механізми регуляції; володіти сучасними методами біохімічного аналізу харчових продуктів; мати навики аналізу та узагальнення біохімічних явищ, що спостерігаються в харчових продуктах.