Метою вивчення дисципліни є набуття майбутніми фахівцями теоретичних знань і практичних навичок із загальних підходів та принципів повноцінного, раціонального і профілактичного харчування людини в різних умовах життя та діяльності з основами нутриціології, на базі яких складається і розвивається технологія виробництва харчової продукції.

У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач вищої освіти  повинен засвоїти необхідність поєднання двох показників – фізіологічних та економічних, як то забезпечення збалансованим економічно рентабельним та безпечним харчуванням усіх груп населення, знати  макро- і мікронутрієнтний  складу продовольчої сировини та харчових продуктів; придбати сучасні знання в галузі фізіологічних особливостей, біохімічних основ травлення, регуляторних механізмів підтримки гомеостазу людини залежно від його статевої, вікової, національної належності, умов праці та мешкання, фізіологічного стану та характеру захворювання;

знати необхідну інформацію про функціональні харчові інгредієнти та їх вплив на певні функції організму людини.