Метою дисципліни ««Моделювання харчових композицій та раціонів харчування оздоровчого призначення» є засвоєння майбутніми фахівцями необхідного мінімуму знань з теоретичних і методологічних основ технологій здорового харчування та харчової комбінаторики, принципів розроблення нових і вдосконалення існуючих технологій виробництва оздоровчих харчових продуктів, які відповідають основним принципам харчування: якість, безпека, ефективність.

 Завдання дисципліни «Моделювання харчових композицій та раціонів харчування оздоровчого призначення» полягають в отриманні студентами знань з основ виробництва оздоровчих харчових продуктів, вивченні загальних питань та теоретичних основ з розроблення нових і вдосконалення існуючих технологій виробництва оздоровчих харчових продуктів, вивчення дії окремих компонентів таких продуктів на організм людини, ознайомлення з методами контролю якості та безпеки сировини і продуктів виготовлених на її основі, надання студентам уміння використати набуті знання для розроблення нових продуктів оздоровчого призначення, складанні меню на їх основі, уміння розробити та надати рекомендації для різних груп споживачів за віком, станом здоров'я, поглядів і вимог до харчування, принципів організації роботи закладів різного спрямування тощо.