Метою дисципліни є формування у здобувачів вищої освіти знань, умінь та навичок щодо ключових теоретичних основ з овочівництва захищеного ґрунту та практичних навичок щодо технологічних операцій з вирощування овочевих культур в умовах захищеного ґрунту.

Компетентності здобувача, сформовані в результаті вивчення курсу:

знати: стан і економічні перспективи вирощування овочевих культур в умовах захищеного ґрунту; особливості різних типів культиваційних споруд; вимоги тепличних культур до мікрокліматичних параметрів та принципи створення оптимальних умов мікроклімату в різних типах культиваційних споруд; проводити регулювання мікрокліматичних параметрів у певному типі культиваційної споруди залежно від культури; технології зрошення овочевих культур захищеного ґрунту; особливості вирощування овочів гідропонним і аеропонним методами. вміти: підбирати тип культиваційної споруди під конкретні завдання отримання овочевої продукції;

вміти підбирати оптимальні субстрати для конкретних технологій вирощування; розробляти і супроводжувати технологічний цикл вирощування розсади овочевих культур; розробляти ефективні системи удобрення та захисту овочевих культур захищеного ґрунту від шкодочинних організмів.