Метою дисципліни «Теплотехніка» - одержання знань і вмінь, необхідних для розуміння і розрахунків процесів тепло- і масообміну, на яких базуються принципи технологій переробки продукції тваринництва, аналізу основних термодинамічних процесів, з’ясування шляхів інтенсифікації теплових процесів, методів оцінки енерготехнологічних систем в сільському господарстві.

Завдання дисципліни: полягає у поглибленому освоєнні всебічних знань з теплотехніки.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:

-                       основні способи передачі тепла;

-                       основні тепломасообміні процеси;

-                       будову та принцип дії теплообмінних апаратів;

-                       будову та принцип дії компресорів;

-                       будову та принцип дії теплових двигунів;

-                       будову та принцип дії холодильних установок;

-                       будову та принцип дії котельних установок.