Підготовка з овочівництва відкритого та закритого ґрунту базується на досягненнях сучасної агрономічної науки, світової практики і тому метою навчання є отримання здобувачами глибоких знань з біології та технологій вирощування овочевих культур у вказаних умовах. При вивченні головна увага приділяється питанням механізації процесів вирощування і застосуванні засобів захисту рослин, регулюванням умов вирощування овочевих культур у захищеному ґрунті, виробництву високоякісної продукції для споживання у свіжому вигляді, тривалого зберігання та переробки. Значна увага приділяється конвеєрному вирощуванні овочевої продукції протягом року. В результаті навчання з даної дисципліни студент оволодіє знаннями для подальшої праці в господарствах різної спеціалізації з овочівництва: фермерських господарствах, які вирощують овочеві культури  для споживання у свіжому вигляді; підприємствах, які вирощують вказані культури для промислової переробки а також тепличних комбінатах і фабриках.