Навчальна  дисципліна “Аналітична хімія” є однією з основних фундаментальних дисциплін, яка відноситься до нормативних згідно з освітньо-професійною програмою підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “Бакалавр” за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Мета: формування у студентів теоретичних основ аналітичної хімії, практичних умінь та навичок в роботі з різними типами хімічних сполук, вивчення специфічних особливостей їх поведінки у хімічних реакціях, набуття досвіду роботи у хімічній лабораторії для розв’язання конкретних практичних завдань. Курс аналітичної хімії повинен стати основою для вивчення спеціальних дисциплін: фізична і колоїдна хімія, біохімія, харчова хімія.

Завдання:

- сформувати комплекс хімічних знань про органічні речовини;

- виявлення закономірностей взаємозв’язку між будовою і структурою хімічних сполук;

- навчити встановлювати співвідношення між складовими частинами речовини, а також окремі компоненти у сумішах;

- навчити описувати основні закономірності хімічних процесів;

- розвинути навички та вміння використовувати сучасні досягнення органічної хімії в технологічних процесах і виробництвах.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:

- предмет і завдання аналітичної хімії, перспективи її розвитку, значення аналітичної хімії для практичної діяльності фахівців;

- основні поняття та розділи аналітичної хімії, хімічні реактиви, посуд;

- теоретичні основи аналітичної хімії та практичне застосування.

Вміти:

- самостійно працювати з навчальною та довідниковою літературою;

- володіти технікою виконання всіх операцій в аналізі речовин;

- вміти застосовувати інформаційні та комунікаційні технології для інформаційного забезпечення професійної діяльності та проведення досліджень прикладного характеру.