Навчальна дисципліна “Аналітична хімія” є однією з основних фундаментальних дисциплін, яка відноситься до нормативних згідно з освітньо-професійною програмою підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “Бакалавр” за спеціальністю 181 «Харчові технології».
Мета: формування у студентів теоретичних основ аналітичної хімії, практичних умінь та навичок в роботі з різними типами хімічних сполук, вивчення специфічних особливостей їх поведінки у хімічних реакціях, набуття досвіду роботи у хімічній лабораторії для розв’язання конкретних практичних завдань. Курс аналітичної хімії повинен стати основою для вивчення спеціальних дисциплін: фізична і колоїдна хімія, біохімія, харчова хімія.
Завдання:
- сформувати комплекс хімічних знань про органічні речовини;
- виявлення закономірностей взаємозв’язку між будовою і структурою хімічних сполук;
- навчити встановлювати співвідношення між складовими частинами речовини, а також окремі компоненти у сумішах;
- навчити описувати основні закономірності хімічних процесів;
- розвинути навички та вміння використовувати сучасні досягнення органічної хімії в технологічних процесах і виробництвах.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:
- предмет і завдання аналітичної хімії, перспективи її розвитку, значення аналітичної хімії для практичної діяльності фахівців;
- основні поняття та розділи аналітичної хімії, хімічні реактиви, посуд;
- теоретичні основи аналітичної хімії та практичне застосування.
Вміти:
- самостійно працювати з навчальною та довідниковою літературою;
- володіти технікою виконання всіх операцій в аналізі речовин;
- вміти застосовувати інформаційні та комунікаційні технології для інформаційного забезпечення професійної діяльності та проведення досліджень прикладного характеру.
- Викладач: Вероніка Резнікова