Метою дисципліни «Технологія спеціальних харчових продуктів»  є формування у здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня теоретичних основ та практичних навичок виробництва харчової продукції спеціального призначення на основі інноваційних технологій, які використовуються в сучасній індустрії харчового господарства та спираються на результати наукових досліджень у галузі.

 Завдання дисципліни «Технологія спеціальних харчових продуктів» полягають у сформуванні знання щодо класифікації продуктів спеціального призначення, методів оптимізації асортименту продуктів спеціального призначення для різних категорій споживачів, диференційованих за віковими категоріями, шляхів оптимізації асортименту оздоровчих продуктів для людей, які проживають в умовах порушеної екології, сучасних наукових поглядів та методах створення харчової продукції спеціального призначення, якості сировинних компонентів продуктів спеціального призначення і шляхи удосконалення їх властивостей, наукових основ раціонального харчування і технологічні аспекти збагачення харчової продукції і підвищення її харчової цінності.

У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач вищої освіти повинен знати: базові поняття, класифікації продуктів спеціального призначення, методи оптимізації асортименту продуктів спеціального призначення, шляхи оптимізації асортименту ; сучасні наукові погляди та методи створення харчової продукції спеціального призначення, вимоги до якості сировинних компонентів продуктів спеціального призначення і шляхи удосконалення їх властивостей; наукові основи раціонального харчування і технологічні аспекти збагачення харчової продукції і підвищення її харчової цінності.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

- функції наукових експериментів;

- вимоги до продуктів спеціального харчування;

- методи наукового дослідження за темою;

- основні вимоги нутриціології;

- вимоги до лікуввально-профілатичного харчування, основні вимоги до дієтичного харчування.

вміти:

- вибирати перспективні інгредієнти для створення продукції спеціального призначення;

- створювати раціони та харчові продукти для спеціального харчування;

- володіти методиками та методами вихначення фізіологічних потреб