Метою дисципліни «Планування експериментів у харчовій галузі» є надати базові знання щодо основних принципів і стадій планування, проведення та аналізу результатів наукового експерименту методами математичної статистики зі застосуванням стандартного програмного забезпечення.
Завдання дисципліни «Планування експериментів у харчовій галузі»» полягають у сформуванні практичних навичок з критичного аналізу літературних джерел, постановки наукового завдання, визначення шляхів його вирішення, розроблення методики експерименту, отримання аналітичних результатів, вибору та послідовності їх статистичного оброблення, формулювання висновків.
У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач вищої освіти повинен знати: базові поняття, методологію, методи та шляхи наукового пізнання; логічну послідовність постановки наукової задачі та її вирішення; види наукового експерименту та основні принципи його планування; типи та види експериментальних похибок; основні статистичні методи оброблення результатів наукового експерименту; основи просторово-часового моделювання аналітичних даних.
- Викладач: Оксана Дзюндзя