Метою викладання навчальної дисципліни є формування у здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня теоретичних основ та практичних навичок виробництва харчової продукції спеціального призначення на основі інноваційних технологій, які використовуються в сучасній індустрії харчового господарства та спираються на результати наукових досліджень у галузі.
У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач повинен знати :
- класифікацію продуктів спеціального призначення;
- методи оптимізації асортименту продуктів спеціального призначення для різних категорій споживачів, диференційованих за віковими категоріями, професіями та захворюваннями;
- шляхи оптимізації асортименту оздоровчих продуктів для людей, які проживають в умовах порушеної екології;
- орієнтуватись в сучасних наукових поглядах та методах створення харчової продукції спеціального призначення;
- якість сировинних компонентів продуктів спеціального призначення і шляхи удосконалення їх властивостей;
- наукові основи раціонального харчування і технологічні аспекти збагачення харчової продукції і підвищення її харчової цінності;
- технологічні закономірності виробництва харчової продукції із використанням інноваційних технологій та формування її асортименту;
- теоретичні і технологічні концепції та принципи створення харчової продукції оздоровчого та профілактичного призначення в закладах ресторанного господарства;
- методику проектування рецептур інноваційних технологій виробництва сучасної продукції на підприємствах харчової промисловості складання раціонів харчування у закладах ресторанного господарства.
- Викладач: Дмитро Крамаренко